En bra och en dålig!

Vi har en barnfri helg, helt spontant!
Mutti kidnappade Jenna som inte kommer hem förens på tisdag, så vi passar på att göra så lite som möjligt som dom pensionärer vi är!

Men vi var iallafall iväg och såg TVÅ filmer på bio igår!
DET är inte dåligt!

Den första filmen heter "True Grit", regi och manus bröderna Cohen.
Jag erkänner! Jag ÄLSKAR westernfilm och dom få gånger det kommer en ny sådan så blir jag lika till mig som Jenna blir när Tingeling 4 släpps på DVD.
Och när en av huvudrollerna dessutom spelas av en av våra (ja, jag pratar för Patrik också nu!) stora favoriter, Matt Damon, så blir perfektionen total...iallafall på pappret!
Filmen handlar om en 14 årig tjej, spelad av en UNDERBAR Heilee Steinfeld, som är fast besluten att hämnas sin far som blivit rånmördad av en typisk westernhårdig.
För att klara detta så anställer hon en försupen och hårdhudad US Marschall, spelad av Jeff Bridges, och dessa två får även sällskap av Texas Ranger Matt Damon.
Det är en väldigt liten historia. Man får inte veta mer än vad man behöver om dom olika karaktärerna, men manuset är mycket välskrivet och skådespelarinsatserna är superba ner till minsta indianstatist.
Är man, av någon konstig anledning, inget fan av western så kanske man inte studsar högt i sin biofotölj när ljusen tänds, men då jag fullkomligt älskar såna typiska små berättelser som lämnar massor åt den egna fantasin, så föll detta mig verkligen på läppen.
Jag ger filmen 4 av 5 möjliga.

Och raka vägen från denna varma, skitiga miljö till nästa film: Sanctum.
Det vi innan visste om filmen var att det var en storfilm, producerad av ingen mindre än James Cameorn och att det var en vräkig produktion med vackra miljöer och häftig 3D-effekt.
Filmen handlar om ett gäng forskare/upptäckssökare som är nere i en av världens största grottsystem och letar efter en väg ut i havet. När dom plötsligt drabbas av en storm så blir flera av dom instängda i grottan utan någon möjlighet att ta sig upp den vanliga vägen, och vattennivån höjs hela tiden.
Förutom att vilja vara en nervkittlande dykfilm, så vill "Sanctum" även smickra sig med att vara ett relationsdrama mellan en far som lever för sina grottor och hans son som är bitter över detta.
Hela filmen är väldigt blöt!
Det är vatten precis hela tiden och visst: det ÄR vackra scenerier och man ser att dom varit "on location" och filmat...och det är säkert jättesvårt och dyrt och häftigt...
För två veckor sen var vi och såg "127 timmar" en film om en ung kille som av olika anledningar, fastnar med armen i en grotta och sitter fast i 127 timmar. Den är också filmat på plats i en grotta...med kanske en fjärdedel av budgeten som "Sanctum" hade...och DEN var bra!
Ja, visst lyckades filmen beröra några...paret som satt bredvid Patrik både hoppade till av rädsla och grät, på helt rätt ställen. Men jag kan säga att det var INTE bara vi som skrattade när dom en efter en dog nere i grottsystemen!
Patrik är, som många av er redan vet, livrädd för en sak här i livet: Hajar!
(Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om detta, men väljer att göra det en annan gång!)
Så naturligtvis var han lite svettig när vi skulle se en hel undervattensfilm i 3D.
Det roliga var, att utan att prata med varandra, så satt vi båda och ÖNSKADE att det skulle komma hajar, redan 30 minuter in i filmen.
Jag satt och tänkte. "Snälla, låt någon äta upp alla så att skiten är slut snart!".
Dialogen var urusel! Det ända som var sämre var skådespelarinsatserna!
Jag beslutar mig nu för att inte skriva mer om detta...för jag blir bara förbannad!
Men jag råder er: se den inte!
Filmen får 1 av 5, för att den bitvis var mycket snyggt filmad.

("127 timmar" rekommenderar jag däremot....den killen vill man ska överleva!)

Jaha...får se vad denna dag bär i sitt sköte! =)
Hörs snart!
Puss och kram


Kommentarer
Postat av: Pa7rik

Ja, Sanctum var så dåligt att jag hoppades på att några stora hajar skulle poppa upp. Det är otroligt att folk får betalat för att göra sån skit.Nu Älskling får du se till att hålla i ditt bloggande. Och om det är pga att du får för lite kommentarer, som du ej skriver, så kan jag skriva en kommentar om dagen åt dig. ;)

Det borde iofs alla som läser göra... kanske inte en om dagen, men iaf efter varje nytt inlägg. Då blir du mer eller mindre tvingad att skriva mer inlägg. =)

2011-02-27 @ 21:10:21
Postat av: Joline

Haha, jag och min kille gillar också att göra så lite som möjligt! Ibland är det bra pinsamt och vi har inte ens barn att skylla på!! ;)

2011-03-03 @ 20:49:28
URL: http://enmatmissbrukareskamp.blogg.se/
Postat av: Malin

Hört talas om den där 127 timmar. Måste nog ta å se den =) Ses ikväll!

Kram

2011-03-08 @ 09:36:15
URL: http://mucchie.blogg.se/
Postat av: Malin

Trodde i min stilla enfalld att du hade bloggat lite..... Men ICKE!!!

2011-04-02 @ 16:09:36
URL: http://mucchie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0