Tre dagar kvar

Det är lustigt...jag har inte haft ett jävla skit att göra på jobbet i flera veckor, men har inte "orkat" blogga någonting.
Så idag så brakar skiten lös och det första jag gör när det lugnat sig lite, det är att blogga.
Jag är verkligen dålig på att jobba när det är lite att göra. Jag bara slår av och sitter och stirrar och hoppas att Malla ska uppdatera sin blogg så jag har någonting att göra....vilket hon inte gör för hon har semester!
ALLA har semester typ...känns som det iallfall!
Det är typ bara jag i heeela världen som jobbar! Och så håller jag på att bli förkyld!
Det är fan grymt synd om mig!!!
Fråga mig igen på fredag eftermiddag hur synd det är om mig...när jag har fyra veckors semester framför mig! =)

Sex dagar and counting

Ok...hittills har det gått rätt bra att se kollegorna gå på semester.
Jag har glatt hojtat : "Passa på att vila nu!", "Det kommer säkert bli bättre väder nästa vecka!" och " Vi ses igen i september!"
Men nu känner jag att energin verkligen börjar ta slut. Jag jobbar på med så fort jag slappnar av så håller jag att somna i stolen.
Ja...jag måste erkänna att det känns rätt bra när folk kommer tillbaka från semestern och man kan fråga dom "Hur länge har du kvar till semestern?" och man ser hur deras blick blir lite svart med tanken på att dom har ett år kvar till nästa gång. Moahahahahaha!!

Om en vecka jobbar jag sista dagen, och sen ska jag för första gången sen jag gick i skolan, ha fyra veckor ledigt i rad!

Vi ska åka upptill Dalarna och lämna Jenna i ett par dagar, medans vi beger oss till Medeltidsveckan på Gotland...det vill säga OM färjorna går som dom ska!
Sen kommer vi hem en dag och sen bär det av till Ungern i en vecka. Sen har vi två veckors ledighet där vi egentligen inte har några planer alls.
Patrik ska gå och fylla 25 bara, så lite festplanering lär det väl bli, men annars så ska vi väl mest passa på att mysa!
Jag har planer på att rensa ut förrådet en dag!
Men det är allt....sen blir det kanske någon tur till Skansen, Junibacken, någon rolig lekpark med en picnickorg.
Medans jag skiver detta känner jag en liiiten panik över att vi inte har så mycket planer. Att det kanske var onödigt av mig att ta alla semesterveckor och att jag kanske bara borde ta tre!
Men jag VET att när vi är på vecka tre så kommer jag inte ha den mista tanke på löner, schemor och vakanser.

Nej, jag ser fram emot att ligga kvar i sängen på morgonen och låta Jenna komma in när hon vaknar.
Sen kan vi ligga alla tre och bara myysa och jag kan lukta på henne och pussa på henne och gooosa....detta i säkert två minuter tills hon vill gå ner och leka istället!
Men dom två minuterna är värda mer än många andra månader.


Vi ses!


Biovett och jävla etikett

Ok, jag känner att jag måste ta och styra upp det här, för folk verkar inte alltid ha någon koll.
Ett par regler hur man beter sig när man ska gå på bio:

- För det fösta: Jag är HELT för ett spontanbesök på bio. Man behöver inte sitta hemma och planera exakt vilken rulle man ska se, vilken tid eller var man ska sitta. MEN står man sen i en kö som tar ca 15 minuter så anser jag att det är gott hyfs att bestämma sig under köandet! Man behöver inte vänta tills man kommer fram till kassan. "Ja, just det....öööhh...vaska vi kolla påra?" för att sen vända sig till den stackars stressade jävla kassörska och fråga: "Vilken är bra?". Jo, för DET är ju lätt att säga! Folk har ju inte aaaalls olika smak! Och när idioterna äntligen har lyckats välja film, dividerat i en timma till om dom ska sitta på rad två eller tre, tjafsat om vem som ska betala....DÅ kommer dom på att dom ska ha läsk också! Som står tio meter bort! "Vänta, jag ska bara hämta...."

- För det andra: Väl inne i salongen så titta på din biljett och avgör vilken sida du ska gå in på. Tvinga inte hela raden att ställa sig upp bra för att du inte kan läsa ordentligt.
Alltså: står det HÖ på biljetten så rekommenderas det att man går in från höger sida! Och står det VÄ...ja, vänster då då!

- Under reklamen är det fritt fram att prata på, snicksnacka om väder och vint, kläder och porr...vad man nu känner för. Men när vinjetten sätter igång så är det fokus på filmen.
Jag är däremot inte sån att jag anser att man behöver sitta helt tyst igenom hela filmen, nej...ett " Fan va kul!" eller " Det är han från Sex and the City" eller liknande. Men man sätter INTE igång och kollar sina inköpta varor. Man sitter inte och läser upp ett sms. Man pratar självklart inte i mobilen. Och ska man av någon anledning kommentera någonting så gör man det till dom som vill höra det....tex den man besöker bion med. Resten av salongen ÄR inte imponerade av att du vet vem som är vem i filmens värld.

- Behöver du gå på toaletten under filmen så ska du självklart det.
Då reser du på dig och snabbar dig ut ur salongen. Du behöver inte ursäkta dig eller förklara, folk bryr sig ändå inte. När du sen kommer in igen så är det samma sak. Och är det så att det är en halvfull salong och du på tillbakavägen kan välja en plats där du inte behöver gå förbi folk, så sätter du dig självklart där.

- Blir du törstig/hungrig/sugen så kan du hålla dig. Detta är ingen anledning till att störa andra.

- Ätande och drickande under film har jag inge riktiga restriktioner för. Jag ser det inte som ett problem om man prasslar lite...men du behöver kanske inte köpa med dig en Supersize Dillchips påse och gräva i den med halva armen och låta.
Jag satt en gång bredvid en kille som bakade typ 25 snus under en film...DET var irriterande. Mest för att jag insåg att man måste vara efterbliven eller nåt och sen satt jag och koncentrerade mig på att försöka kika om han såg efterbliven ut. Detta kan ju också bero på att det var en riktig skitfilm....

- Efter filmen så vill dom flesta springa ut. Detta är helt ok, jag säger inte att man måste sitta kvar. Dock anser jag att det är schyst att när man ställer sig kolla om den bakom en tittar på eftertexten. Är så fallet så kan man i bästa möjliga mån försöka att flytta sig ur dennes väg. Man behöver inte stå kvar mitt i vägen och diskutera slutet av filmen! Flytta på dig så vi nördar som VILL se vem som var scriptan i scenerna som filmades i öknen var, kan göra detta.
(Sen vill jag även tillägga att vi några gånger fått se "hemliga" scener för att vi suttit kvar....och DET är kul!)


Om alla följer dessa regler så kommer filmbesöket bli SÅ mycket trevligare för samtliga inblandade...i alla fall för mig!


Intressesmurfen har sprängts av överbelastning!

Jag har inte så mycket inspiration att skriva någonting. Därför väljer jag att inte skriva någonting alls.
Men sen kom jag ju på att jag själv tycker att det är ganska kul att läsa om vad folk gör när dom inte gör någonting speciellt. Så här kommer en resumé av gårdagen:

Kl 05:05 spelar min mobil "Harry Potter" för mig och jag vaknar ganska pigg.
När jag ställer mig upp så känner jag att jag har ont i benen efter söndagens lilla springtur med Irri och Emil.
Jag beslutar mig för att ha på mig mina nyinköpta svarta jeansshorts och en lila tröja till detta.
Smyger ner och känner att allergin är under kontroll, därför lyxar jag till det med lite mascara. (Som jag annars inte kan ha när jag är allergisk)
Kollar fryser och inser att jag bara har en matlåda. Ser inte vad den innehåller, men tar med mig den ändå.
35 minuter senare är jag inne på jobbet. Håller tummarna för att det inte ska var några vakanser...tyvärr så har jag inte sån tur.
Tar en timma på mig att lösa skiten och sen tar jag en paus då jag håller på att svälta ihjäl! Gör mig havregrynsgröt och en klick äppelmos på detta. Faktiskt riktigt gott.
Runt 8 kommer min kollega Jens in och jag spenderar mer eller mindre resten av dagen med att mobba honom för att hans semester är över. Det kändes mycket bra.
När det är dags för lunch inser jag att min matlåda innehåller en tråkig skinkpasta....så jag går till pizzerian och köper en kebabsallad som jag inte har råd med egentligen. (Ska äta skinkpastan idag!)
Efter lunchen så kommer jag på att Patrik måste komma in till stan för att hämta våran bil, så jag ringer och väcker honom.
Patrik kommer in till stan kl 15 och då tar vi två bilar hem, för under tisdagen ska våran bil på service och jag behöver bil för att komma in till jobbet i tid. Så därför har jag lånat en jobbbil.
Vi pratar i mobilen hela vägen hem. Diskuterar vad vi ska äta, hur vi ska lägga upp veckan, pratar lite om Patriks kommande 25års-dag.
Väl hemma är klockan nästan 16 så vi går direkt till Jennas dagis för att hämta hem våran lilla korv.
Hon är på bushumör och vägrar sätta på sig byxor...så hon får gå hem i tröja och bölja...orkar tjafsa om det liksom.
På dagis berättar fröknarna att hon haft en bra dag och att hon sov jättelänge...vilket märks, då hon är på bra humör hela dagen.
Hemma sätter vi igång med middagen...köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Medans potatisen kokar så går jag runt och rekar lite i lägenheten. Inser att Sigtunahem har klippt ner våran häck som vi har på baksidan. Och vi som inte hade någon insyn alls! Irriterar mig över det ett tag, men kommer sen fram till att det inte är ett skit jag kan göra åt set så varför vara irriterad.
Efter vi avnjutit middagen så går vi ut och hoppas lite på den fina studsmattan som Jenna fått från mormor.
När det börjar regna lite så går vi in och kollar på en konstig dockusåpa om en tjej och hennes ex och hon date:ar massa killar och han tittar på och blir svartsjuk....mystiskt.
Sen passar jag på att somna lite i fåtöljen men väcks av Jenna i lagom tid för att hinna svida om och dra till Valsta för att träffa Irri och Åsa och röra lite på mig.
Det går väl sådär....inser att mina benhinnor inte riktigt är med mig, men jag tar mig runt ett varv på ren jävla vilja.
När vi ska lämna Valsta så ser vi en man ligga vid busshållsplatsen.
Han rör inte på sig och vi blir lite oroliga.
Jag går fram och tittar till honom och ser att han i alla fall rör på sig.
Vi velar lite med vad vi ska göra åt saken, men samtidigt kommer den en bil insladdandes och en tjej hoppas ut. Hon går så rakt emot herren i busskuren att vi tror att dom känner varandra. Vilket det visar att dom inte gör. Hon var bara en orolig medmänniska.
"Har ni ringt?" frågar hon och vi står som tre frågetecken. "Menar du till polisen?" säger jag lite blåögt.
Det har vi ju inte så hon ringer och sen ber hon oss stanna kvar då hon måste hem till man och barn.
Jag går fram och försöker prata lite med herren och det tar ett tag med sen öppnar han ögonen och jag får lite kontakt.
"Mår du bra? Har du ramlat? Har du gjort dig illa?" frågar jag på bästa väktarsättet.
"Jag skulle bara viiiila lite!" säger han och gosar ner sig i asfalten. När jag vänder för att gå så hör jag att han mumlar: "Men du....var kommer du ifrån då? Vad heter du?" Jag imponeras lite över att även fast han är så genomfull att han inte kan stå upp, så lyckas han fortfarande engagera sig i att ragga lite!
Efter många om och men så kommer polisen och vi lämnar scenen.
Jag åker hem och Jenna har lagt sig. Men när hon hör den där mamman så vaknar hon och jag får gå upp och klia ryggen lite...sen är hon nöjd och somnar om.
Jag och Patrik kollar på några avsnitt av Ugly Betty och äter majs och dricker te. Mysigt.
Sen somnar jag i fåtöljen och vid midnatt så väcker Patrik mig så jag kan borsta tänderna och gå och lägga mig.

Jaha...det var en helt vanlig dag i mitt  liv....när man ser det såhär svart på vitt så är det inte så mycket man gör egentligen...men huvudsaken man är lycklig! =)


RSS 2.0